Har DU et godt tip, en god historie eller andet du vil dele på bloggen så modtages det gerne på team@ufling.dk eller via SMS/MMS på +45 26858101

Faste læsere af bloggen..

mandag den 14. september 2009

UV-jagt i weekenden med Martin

Min fiskebuddy Martin havde pakket familien og campingvognen og var kørt til Bøjden for at tilbringe weekenden sammen med os, så jeg inviterede ham med på et par aftenture med lygte og harpun.

Fredag aften tog vi en kort tur lige uden for campingpladsen hvor han fik set en del mindre ørreder og enkelte skrubber, men ingenting på stringeren. Vi var i vandet en time så blev det for koldt for Martin (3mm surferdragt). Vi kaldte det en aften og smuttede tilbage til pigerne og håbede på lidt "varme" ;-)

Lørdag aften havde vi lavet en aftale med anden UV-jæger "HCC" om at låne en lidt tykkere dragt til Martin. Pigerne snakkede meget om alle de ting der kunne ske med os når vi svømmer rundt derude i mørket og foreslog os flere gange at blive hjemme, for så sker der ikke noget! hvilket Martin kun kunne give dem ret i (det med varmen)..

Vi mødtes med HCC, Lorenzen og en som jeg ikke husker navnet på (tak for lån af dragt og bly). Lokationen var sydkysten af Horne Land hvor der var fin fralandsvind, vi checkede sigten fra en badebro og konstaterede at det var brugbart og fordelte os herefter inden for 3km. kyst.
Med Martin ”i snor” svømmede vi i vestlig retning tæt på kysten. Der skulle gå lang tid før der var noget liv at se ud over det sædvanlige krims-krams.
Pludseligt vendte en ørred 5-6 meter foran mig og forsvandt, da Martin ikke var tæt nok på valgte jeg selv at forfølge den… med succes. 55 cm ”weber-fisk” aftenen var reddet og humøret højt.. lige ind til jeg skulle lade harpunen igen. Smask, wishbonen smuttede med to åbne fingre som resultat..av..av.. Jeg valgte dog at fortsætte, nu da jeg havde lokket Martim med.

Nogle få hundrede meter længere henne af kysten blev sigten meget dårligere og vi valgte at vende om. Martin som gerne ville se en ørred blev diageret helt ind på det lave, så ville jeg kigge efter lidt skrubber ude over sandet. 4 skrubber blev det til med 2 gange forbedring af min PR, først 44cm. Og herefter 51cm (1617gr.). På det sidste stræk tilbage fra sandet til badebroen fik jeg endnu en fin ørred.

Martin har stadig sin første fisk på stringeren tilgode, men nu er der jo heller ingen der har sagt at det skulle være let:-)

Sådan ser en lillefinger ud efter et møde med en wishbone i enden af et par meget stramme elastikker!

Ingen kommentarer: