Har DU et godt tip, en god historie eller andet du vil dele på bloggen så modtages det gerne på team@ufling.dk eller via SMS/MMS på +45 26858101

Faste læsere af bloggen..

mandag den 5. april 2010

Varde Å... LAKS !!!!!!!

Fik  lige en stribe billeder fra "Team Søvig" der var nede og kigge ved Varde Å i morges.. 2 laks a 19 kg. landet inden for 400m .. mon ikke der snart er nogle der skal trolle lidt på vestkysten!! Så er "børen" fuld!!

3 kommentarer:

Skæg sagde ...

Det var da nogle helt fantastiske historier med de laks. Men er der nogen der kan forklare mig, hvad laksene laver i varde Å på denne tid af året. Så vidt jeg er orienteret, gyder laksene først i december - januar. Er det "nedfaldslaks" der er fanget, eller er laksene bare tidlig på færde?
Hilsen
Skæg

Uffe "UFLING" Nielsen sagde ...

Ja, det virker lidt underligt med så tidlig opgang, men det er blanke opgangsfisk. De seneste år er der i flere af de Vestjyske åer fanget laks ret tidligt. og korrekt de gyder først sidst på efteråret!

Skæg sagde ...

Jeg forstår på dig Uffe, at du har viden om lignende tilfælde af tidlig opgang i andre jyske vande, og at du også finder det lidt underligt. Så vidt jeg ved, spiser laksen ikke noget når den går op i de ferske vande. Hvis det er korrekt, må det altså betyde, at laksen ikke spiser i 8 til 10 måneder.!!!
Mon der er nogen med "professionel" viden som har studeret disse tilsyneladende ændrede adfærdsmæssige forhold? Tænk hvis laksen har bestemt sig for at ændre sit livsmønster, således at det slet ikke er i december til februar /marts vi skal "gå og sulte".
Skæg