Har DU et godt tip, en god historie eller andet du vil dele på bloggen så modtages det gerne på team@ufling.dk eller via SMS/MMS på +45 26858101

Faste læsere af bloggen..

onsdag den 1. februar 2012

"Hvis de kopiere os, er vi foran"

Når nogen har en go' original er der altid andre som "nyudvikler" en kopi for at få en del af kagen...

Inden for endegrej består det meste udvikling i at flyttet et hul, tilføjet en raslekugle, ændre pladetykkelse eller bukke mere eller mindre.. Hvis man kigger i historiebøgerne er der vel kun 5% originaler, resten er "nyudviklede" kopier..

Min læreplads (mange år siden) havde et "statement" noget i stil med "Hvis de kopiere os, er vi foran". Det var i en branche hvor udviklingen gik stærkt og virkelige nyheder så lyset hver dag. Inden for endegrej er situationen noget anderledes, det er efterhånden svært at opfinde den dybe tallerken flere gange... så originalerne må gang på gang se sig overhalet af "Kina kopier"

For ikke så længe siden blev verdensnyheden om nogle effektive Rhino skeer  bl.a. bragt på http://www.fiskogfri.dk/Forside/Nyheder/Laksesucces-med-Rhino-skeer  om det er var de nye LAX eller de andre Ismo / NK-kloner der blev fanget på skriver de ikke noget om, men der ligger ifølge Rhino en laaaaang udviklingsperiode bag, for jer der kan tysk se http://bootsanglerclub.de/wbb/wbb/index.php?page=Thread&postID=21119&s=a270f76538b9e374c404d8b1bc5b7a37c53ba9cb#post21119 
Om LAX skriver Rhino (oversat efter bedste evne) "en kendt form med nyt look"... Det skal jeg da lige love for... ihvertfald det med den kendte form.. og hvis det nye look består i at den er lavet i glat plade, så var de første BP altså også glatte..  holografisk tape er der heller ikke så meget udvikling i...så hvad mon de brugte tiden på??

Det havde nok været nemmere at ringe til Jørgen Wolner og bede om originaltegningerne på BP...bedøm selv...
Venstre, en original Break Point XL --- Højre en en "original" Rhino LAX XL

Hmmm.. så vil nogen nok sige "LAX skeen er ikke bukket lige så meget som BP"... Nej ikke helt, men det er nok primært fordi de dygtige udviklere der målte BP'en op og tegnede et bukkeværktøj ikke har taget højde for det "spring back" der er i metal når det bliver bukket ....

Men som Fisk og Fri nyheden antyder er de vildt effektive.. Jaaa hvis man fisker med dem... Fisker man med noget andet i "salmon infested waters" så fanger man på det....Det gjorde Martin fra Trolling Centrum ihvertfald..

En utrolig flot stribe uden brug af Rhino blink...

I sidste ende er det nok mest et spørgsmål om "religion" hvad man fisker med og ikke mindst om man tror på agnen... en tro som ofte påvirkes af mange andre faktorer end man lige tror...bl.a. dygtige marketing folk og skribenter der er i "lommen" på producenterne.. ;-)

Knæk og bræk til jer derude med de nye kopier, jeg holder mig til originalen!!


Ingen kommentarer: